Activiteiten zijn een middel om verschillende doelen te realiseren. Het grote doel is dat mensen zich thuis in zichzelf en op deze aarde voelen, dat zij in staat zijn bij te dragen en zich een waardevol onderdeel van onze samenleving voelen. Door actief mee te doen, ontstaat het gevoel ‘ik doe er toe’. Praktische werkzaamheden doen, omgaan met teleurstellingen, werken in een team en genieten van het resultaat zorgen voor een groeiend zelfvertrouwen. De activiteiten die we daarvoor inzetten zijn divers. Afhankelijk van de persoonlijke behoefte ondersteunen we en variëren we de uitdagingen. Het doen van echt werk in, met een kwaliteitsbehoefte is spannend. Samen deze spanning doorleven is groei en zorgt voor stevigheid.
Afhankelijk van wat iemand wil en kan, bieden we de volgende mogelijkheden:

Groenonderhoud en -aanleg: Land in Zicht onderhoudt parken en tuinen bij bedrijven en particulieren. We snoeien, maaien, schoffelen, zagen, planten, bestraten en doen alle voorkomende werkzaamheden in tuinen.

Houtbewerking: Deelnemers met een passie voor hout kunnen bij Land in Zicht aan de slag met het bewerken van hout tot haardhout, meubelen en kleine accessoires, zoals stoelen, picknicktafels, kaarsenstandaards en wijnrekken. We werken met exclusief hout uit Amersfoort.

Groente- en fruitteelt: Van zaaien tot oogsten betrekken wij deelnemers bij het telen van groente en fruit. Dit doen we in samenwerking met de Eemstadboerderij.

Koken: In onze huiskamer koken we dagelijks. We maken gebruik van groente van het land. Het doel is gezelligheid, zorgzaamheid en experimenteren.

Creatief werken: Elk jaar staan we op een aantal seizoensmarkten met onze zelfgemaakte producten. Zin om creatief aan de slag te gaan?

Oriënterend: Fotografie, film, marketing, ontwerp, administratie. Dit ontstaat vanuit jezelf!

Geef een antwoord