Je kan bij Land in Zicht naast dagbesteding ook terecht voor individuele begeleiding. Dat kan op onze locatie en bij jou thuis. We ondersteunen je bij het behalen van jouw doelen.
Het wijkteam stelt vast of je in aanmerking komt voor individuele begeleiding en legt vast welke resultaten je wilt behalen. Wanneer er een beschikking is afgegeven maken we samen met jou een plan van aanpak waarmee we die resultaten het beste kunnen bereiken. In een gesprek staan we stil bij de doelen die je wilt behalen. Ter inspiratie enkele doelen:

  • Ik maak me minder zorgen en ik heb meer vertrouwen
  • Ik heb weer zin in het leven
  • Ik heb mijn huishouden en financiĆ«n op orde
  • Ik heb de regie over mijn leven
  • Ik voel me sterk genoeg om stappen te maken
  • Ik zet mijn netwerk in
  • Ik hou van mezelf

Ons eerste doel is om jou vertrouwd en op je gemak te laten voelen. Jou te zien als mens en je te helpen bij jouw ontwikkeling zodat jij je steviger voelt.

Wanneer is het een passende aanvulling?

Wanneer het je niet lukt om je bij de dagbesteding te ontspannen en te genieten door problemen thuis.
Wanneer je wel graag bij Land in Zicht bent, maar je jezelf slecht kunt motiveren om in beweging te komen en ook daadwerkelijk naar de dagbesteding te gaan.
Wanneer je het bij Land in Zicht fijn hebt, maar thuis met je ziel onder je arm loopt. Je het gevoel hebt in een vicieuze vast te zitten en onder spanning te staan. Mogelijk zoek je afleidingen in verslavingen.
Wanneer dagbesteding tijdelijk niet haalbaar is of wanneer er extra ondersteuning nodig is om jezelf te ontwikkelen.

Hoe werken we?

De begeleiding vindt plaats bij Land in Zicht of bij jou thuis, maar we kunnen ook gaan wandelen of ergens een kop thee of koffie drinken. Let op, we werken concreet aan jouw doelen zodat je zelf de regie over je leven hervindt.
Land in Zicht heeft een erkenning via Boer & Zorg www.cooperatieboerenzorg.nl
Om hoge kwaliteit zorg te bieden werken samen met De Vertaalslag: www.de-vertaalslag.nl

Achtergrond

Land in Zicht ondersteunt mensen middels het daadwerkelijk thuiskomen in zichzelf en het nemen van de regie in hun leven. We sluiten aan bij waar jij nu bent in je ontwikkeling en bieden persoonlijke uitdagende en soms confronterende ontwikkelingsmogelijkheden. In een prachtige groene omgeving, dichtbij de wijk, doe je echt mee. Je bouwt zelfvertrouwen op, je bent onderdeel van een gemeenschap en je bouwt actief mee aan de gemeenschap. We werken samen met andere partijen uit de omgeving om een compleet aanbod te bieden. Eigenlijk scheppen we vooral voorwaarden zodat jij op eigen benen kunt gaan staan.