We kijken bij een persoon naar de individuele mogelijkheden. We geloven dat iedereen iets waardevols komt brengen. De juiste setting in een stimulerende omgeving is een voorwaarde om tot groei en bloei te kunnen komen. Dit gebeurt op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen.

Land in Zicht biedt hiervoor dagbesteding en individuele begeleiding op maat. Dagbesteding bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Arbeidsmatig: Leren van allerlei vaardigheden
  • Sociaal activerend: Hier gaat het om gezelligheid, warmte en leuke activiteiten doen zoals koken en creativiteit
  • Orienterend: Heb je veel kwaliteiten, maar nog niet de plek gevonden om dit tentoon te spreiden? Bij Land in Zicht kun je aan de gang in een eigen persoonlijk ontwikkelingsproces. Middels diverse activiteiten ontdek je niet alleen wat je leuk vindt, maar ook hoe je het leuk kan máken. Deze activiteiten worden vaak samen met deelnemers ontwikkeld. Voorbeelden zijn fotografie, film, sport en muziek.

Individuele begeleiding heeft een coachend karakter, waarbij concreet aan doelen wordt gewerkt. Denk aan het leren om je eigen administratie te doen of stappen zetten naar het vinden van eigen woonruimte. We kijken per individu wat een passende wijze van scholing en ontwikkeling is.
Belangrijk is een goede sfeer, ruimte voor humor en genieten van het resultaat. Het contact is laagdrempelig en no-nonsense. Uitstroom naar reguliere stages, opleiding en werk stimuleren wij waar mogelijk. Daarvoor gebruiken we ons grote netwerk binnen de gemeente Amersfoort: scholen, bedrijven, instellingen en de gemeente. Ieder half jaar is er een evaluatie met de betrokkenen.

Vervoer

Land in Zicht kijkt samen met de deelnemer of hij/zij zelf naar onze locatie kan komen, of dat er hulp nodig is bij het vervoer. Op vaste momenten in de week rijden we om deelnemers ’s morgens thuis op te halen en ’s middags weer naar huis te brengen.