Het Team Land in Zicht

Wij zijn Yuri Cohen en Nienke Bijlsma. Samen met onze 3 jonge kinderen wonen we in Amersfoort Vathorst. We leerden elkaar kennen in de zomer van 2007 tijdens een gitaarvakantie in Frankrijk, maar ontdekten de afgelopen jaren dat we niet alleen een passie voor muziek delen, maar ook voor persoonlijke ontwikkeling en natuur.
Samen met Machteld Mossink, Milou Harskamp, Rob Fokkink en verschillende vrijwilligers en stagiaires vormen wij het team Land in Zicht.

Yuri Cohenpasfoto_klein
Yuri heeft een achtergrond in de ICT, maar hij werd niet gelukkig van urenlang achter de computer. Na een aantal jaren van zoeken kwam hij in aanraking met biologische landbouw en zorg. Het boeren in harmonie met mens, plant en dier inspireerde Yuri. Hij volgde de opleiding biologisch-dynamische landbouw en de opleiding landbouw en zorg. Hij heeft 6 jaar gewerkt bij biologisch-dynamische boerderij Zonnehoeve, waar hij de dagbestedingstak opzette en heeft bijgedragen aan het opzetten van een tuinderij. Het verlangen om op een eigen boerderij te wonen en te werken groeide met de jaren en in 2013 was de tijd rijp om deze stap te nemen.

Nienke Bijlsmapasfoto_nienke
Nienke begon haar loopbaan in de gehandicaptenzorg en kiest na een uitstap in onderwijs en beleid met de oprichting van Land in Zicht opnieuw voor de zorgwereld, maar dan in een nieuw jasje. Bij Land in Zicht is ruimte voor haar veelzijdige interesses en kwaliteiten. Zij houdt zich dan ook bezig met diverse werkzaamheden: van beleid en kwaliteitszorg tot coaching en begeleiding d.m.v. creatieve activiteiten. Nienke studeerde sociaal pedagogische hulpverlening en pedagogische wetenschappen en doet momenteel de opleiding tot psychosynthese coach/counselor.

Machteld Mossink
afbeelding Machteld MossinkMachteld heeft jarenlange werkervaring opgedaan in het transport, maar ook als boekhouder bij een elektrotechnisch installatiebedrijf, en bij een bestuur van speciaal onderwijs cluster 2. In 2008 besloot ze haar roer om te gooien en te kiezen voor educatie. Zo volgde ze 3 jaar de PABO. Machteld was al jong geïnteresseerd in biologische producten en bezorgd om welzijn van dieren in de bio-industrie. Machteld: ‘Mijn opa was een boer en Land in Zicht staat op of naast het land dat vroeger van mijn opa was. Ik heb groene vingers en ik hou van bakken en koken. Het is geweldig om de biologische groenten die we samen hebben gezaaid en geoogst te verwerken tot heerlijke producten.’

Deelnemers Land in Zicht

Onderstaand stellen enkele medewerkers van Land in Zicht zich aan je voor. Zij zijn de deelnemers, stagiaires, vrijwilligers en begeleiders die Land in Zicht samen tot leven brengen.

 

George WellingaGeorge_foto

Deze naam ben je vast al vaker tegengekomen! Februari 2014 is George gestart, als eerste deelnemer van Land in Zicht. George woont in een woongroep in Nieuwland en is voor Land in Zicht vooral in de wijk te vinden, waar hij zorgt voor het opruimen van zwerfafval. Soms wordt hij vergezeld door enkele anderen, die hiervoor de elektrische bakfietsen, beschikbaar gesteld door Gemeente Amersfoort, gebruiken. George zelf gebruikt echter liever zijn eigen elektrische fiets met fietskar die we ooit speciaal voor hem gedoneerd hebben gekregen. Regelmatig ondersteunt George echter ook de kookploeg, koekjes bakken is zijn specialiteit! Waar George van droomt? “Mijn droom voor de toekomst is dat er een mooie zorgboerderij komt en dat er een mooie plek voor mij is”. George is er van maandag t/m vrijdag.

 

Klaas TigchelaarKlaas Tigchelaar_foto
Klaas is een echte groen-man met passie voor zowel sier- als groenteplanten. Hij kent bovendien vele Latijnse namen en soorten. Daarnaast kan hij ook overweg met de grotere machines, zoals kettingzagen, bos- en grasmaaiers. De droom van Klaas is om door te groeien naar betaald werk. Klaas woont begeleid zelfstandig in Putten, waar hij onlangs ook zijn eigen groentetuintje is gestart, zodat hij gezond kan koken, zowel voor zichzelf als voor zijn buren. Klaas is een sociale, vrolijke noot en zingt dan ook wekelijks in een koor.

 

Sander KeddemanSander Keddeman_foto
Ook Sander is al vrijwel van het begin af aan bij Land in Zicht betrokken. Sander is vooral actief in het groenonderhoud en altijd zeer betrokken bij zowel de mensen van Land in Zicht als bij de klanten waarvoor we werken. Regelmatig worden de anderen dan ook bij hem uitgenodigd om een hapje te komen eten of zijn kersthuisjes of modelvliegtuigen te komen bewonderen. Voordat Sander bij Land in Zicht kwam heeft hij langere tijd in de horeca bij Abrona gewerkt. Hierdoor kan hij ook de kookploeg voorzien van nuttige tips en adviezen. Maar na deze jaren horeca was Sander toe aan iets anders, en koos daarom voor Land in Zicht: op loopafstand van zijn appartementje in Vathorst en een kleinschalige leer-werkplek waar hij diverse werkzaamheden kan uitvoeren zoals bosmaaien, houtkloven en zwerfafval opruimen in de wijk. In de toekomst hoopt Sander ook nog op een mooie tractor met aanhanger voor Land in Zicht te kunnen rijden.

 

Geef een reactie